De groepstraining wordt in-company gegeven. Voor bestaande teams, maar ook voor een nieuwe groep die samengesteld wordt uit medewerkers van verschillende afdelingen.

De training bestaat uit twee groepsbijeenkomsten en minimaal drie persoonlijke werkplekbezoeken.
Als deelnemer werk je aan jouw ontwerp van tijdsbesteding, dat recht doet aan jezelf en aan je functie. Je leert dat toe te passen in de praktijk.

Hoe doen we dat?
  • Er zijn twee plenaire sessies, van twee keer een dagdeel;
    Daarin krijgt iedere deelnemer inzicht in zijn drijfveren, tijdvreters en rollen – en hoe die zich verhouden tot de beschikbare tijd. Je leert praktische vaardigheden op het gebied van tijdmanagement;
  • Door die inzichten kun je een ontwerp maken van je ideale tijdsbesteding. Daar ga je mee aan de slag. In de periode van drie maanden na de trainingsdagen kom ik minimaal drie keer langs op de eigen werkplek. Voor verdieping, een hart onder de riem en aanscherping;
  • Uitgebreide groepsevaluatie.

Heb je interesse, maar je weet niet of meer mensen in jouw organisatie hier ook behoefte aan hebben: neem toch contact op.
Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.
Een eerste stap kan zijn: samen een gesprek met P&O of HRM, om te kijken of er meer interesse is in een groepstraining.

‘Is het wat voor mijn bedrijf?’
Werkzaam als P&O-er of HRM-er?
De juiste balans vinden tussen het welzijn van medewerkers en het doel van de organisatie, is niet altijd eenvoudig. Informeer gerust wat ik voor jouw specifieke organisatie betekenen kan.
Van korte cursus tot uitgebreide training, tot abonnement met nazorg.
Neem contact op. Kom gerust met vragen.